2011. dec. 11.

Pöcs Adams


Mindig tiszteltem azokat, akik valamilyen caring profession-ben akarnak dolgozni, amiért az egész életüket szánják rá arra, hogy másoknak segítsenek. Azt viszont soha sem értettem, hogy ezeket az embereket minek kell egyetemen szopatni - miért kell ahhoz érdemjegy, hogy valaki segíthessen a másikon. Ha meg annyira eget verően fontos minden amit az agyukba tolnak, akkor miért nincs olyan tantárgy, ami megtanítja őket feldolgozni a sok szart, amivel találkoznak, hogy esetleg ne égjenek ki pár éven belül, vagy arra, hogy hogyan ne emésszék magukat bűntudat miatt, ha valamit esetleg elrontanak, mert emberből vannak ők is, aki hibázik.

Aztán néha az ember belefut egy ilyen mesterműbe, ami a szokásos mélymagyar gondolkodást tükrözi: a "mindenki mindig geci, pedig ha visszatérnénk a gyökereinkhez, akkor minden rendben lenne, csak a gazdagok összeesküvése ezt nem engedi" féle gondolkodást, ami mindenre remekül ráhúzható és ezer éve nem működik. A gazdagok összeesküvése miatt.

tl;dr; a Kiskegyed (tudományos és informatikai hírmagazin - a szerk.) természettudományokkal foglalkozó, intellektuális szekciójában publikálta a rákkal kapcsolatos, gyakori tévhitek listáját: ez az öt pont arról szól, hogy minden létező beavatkozás valójában hatástalan és csak a pénzért csinálják az orvosok. 

Amikor csatlakoztál az emberi fajhoz, az apró betűs részben le volt írva, hogy lesznek időszakok, amikor te is, mint minden lény beteg leszel, valamint, hogy végtelen plusz egy módon meghalhatsz bármelyik pillanatban. Az orvos, akihez jársz, soha nem mondta, hogy teljesen tisztában lenne a test működésével, vagy, hogy tudná, hogy pontosan mi a bajod. Ezt te hitted el magadtól anyáddal, amikor éjjel behurcolt a rendelőbe lázzal és valami megnyugtatót akartatok hallani, hogy holnaptól megint minden rendben lesz és biztos igaza van annak a szemüveges embernek, aki külföldiül beszél és valami felfoghatatlan tudás birtokosa lehet, mert valami csoda folytán neki nem kell kapálnia. Na most ez az orvos ad neked valamit, a legjobb belátása szerint és ha hatott, akkor örülsz, mert a te orvosod egy nagy tudású remek ember - ha nem, akkor meg bizonyosan egy vén bolond fasz, akit már úgy emlékszel, hogy régen sem szerettél. Igaz, hogy te például szarul végzed a saját munkádat, de neki tilos tévednie, mert rólad van szó. Persze sokkal kényelmesebb mindenkit gecinek hinni az egész világon, mint felfogni, hogy az igazi orvosok nem olyanok, mint a GTA-ban, hogy visszahoznak reggelre az életbe az óceánba zuhant, égő helikopterből. Az igazság az, hogy te sokkal különlegesebb vagy, mint a 7 000 000 000 másik fajtársad, mert valamivel okosabb vagy az átlagnál és emiatt idős korodban fogsz csak meghalni, amikor mindennel végeztél és mindent rendben találtál a világgal. Dühítő, hogy ehhez csak egy jó marék gyomot kellene megenni, de ezek a mocsok orvosok irigységből megakadályozzák.
Akiknek még szintén nem kell hinni, azok a pszichológusok, mert ők meg olyan dolgokat próbálnak elhitetni a néppel, mint a kognitív disszonancia fogalma, hogy pl: az, aki másokat folyamatosan irigynek, kizsákmányoló rablónak hisz, az valójában maga is irigy és folyamatosan lop, csak így nem kell beismernie, mert talált magának egy nálánál rosszabb ellenségképet, ami így szentesíti a cselekedeteit.

Szóval léci ne az orvosokat szopassátok, főleg ne recesszió alatt, amikor a társadalom minden szara náluk csapódik le. Pontosan ugyanúgy viselkednek, mint minden más ember, csak az ő munkájukkal szemben szokás olyan elvárásokat állítani, amiknek soha még senki sem felelt meg.

Vita mehet a hozzászólásokban, az elmaradhatatlan kamu és buzi, valamint első üzenetek után.

43 megjegyzés:

arany írta...

orvos ismerős pont ezeket a dolgokat szokta elsírni amikor úgy adódik.
nincs ezen mit vitatni, hogy így van-e vagy sem, mert így van. az orvos általában azért megy orvosnak, mert szeretne segíteni az embereken (najó, tudom ez faszság, de vegyük úgy, hogy jobb esetben) nem pedig azért, mert már fiatalon eldönti, hogy embereket fog átbaszni és direkt szopatni a placebóval, mint ahogy az ősmagyar hátrafelé nyilazó turulok hiszik, akik kurva egészségesek mert csalánnal verik a hátukat (a tablettás bor meg a 100 ft-s ukrán cigi fontos része a kúrának)

továbbá szeretnék gratulálni: te is beléptél a megmondom a frankót blogosok klubjába!

Névtelen írta...

Sosem értettem miért kell nekik ilyen alacsony fizetést adni és még röghöz is kötni őket.

Ennél még az is jobb lenne ha magánkórházak működnének itthon és magasra tennék a működtetési szabályokat.

A felsőoktatásban amennyi btk-s embert kiképeznek, annak a töredékére lenne szükség; felesleges elmegy a pénz, fordíthatnák az orvos képzésre, illetve az egészségügy fejlesztésére.

Névtelen írta...

jó, de ez itt kit érdekel.

Névtelen írta...

ööö, első?

Névtelen írta...

A megoldás: Csipkecsoda-gyógytea!

Névtelen írta...

Várjá várjá VÁRJÁ!!! TÖRŐ ÚJAK!

kamu ÉS buzis!

Amúgy egyetértek. Nálunk ott úszik a sarokban az agyvelő egy edényben (kombúcsa gomba), azt se tudom mi a fasznak, de már a system is megénekelte, úgyhogy biztos jó.

Névtelen írta...

Igazad van seddttthh már megint. Viszont a kemó az tényleg geci. A kamu és buzis díjat ma Dr John Egres kapja. A tanulság pedig, hogy nem kell rákot kapni, mert azzal csak a para van.
Leginkább aza fos, mikor a szeretteid járkáló halottnak néznek.gif

PTG írta...

Volna egy erős tippem, hogy mit néztél a tévében ma...
Engem csak az idegesít, hogy az orvosokra kurvára szükség lenne, de annyit nem kapnak, hogy lehetőségük legyen élni itthon...
Sajnálom, hogy lassan nem lesz senki, aki ellásson amikor elkapom az évi taknyot, de őket nem tudom ezért hibáztatni.

Névtelen írta...

Hibátlan.

Nuek írta...

Szívemből szóltál, nagyon.

Bekerült a képbe a másik kedvenc témám: a gyógyszergyártók.

Névtelen írta...

ez a blogon a második poszt, amit nem az elbaltázott humora miatt értékelek, hanem a tényleges szöveges rész miatt.
on: engem minden gyógyszer megcsalt, most tömény+méz kombóval gyógyítom magam, és beválik

Névtelen írta...

te anyaszomorito ricsi te

Névtelen írta...

szerintem van olyan tantárgyuk - több is - ami megtanítja őket feldolgozásra, meg az ilyenekre.
itt van pl a humánia műhelynek egy jó kis leírása:
http://karrieriroda.net/allando-szolgaltatasaink/humania-palyaszocializacios-muhely

egyébként egyetértek :)

Névtelen írta...

A képlet egyszerű. A cukrász cukorral fedi be a tévedéseit, az orvos földdel.

Névtelen írta...

ezért jó vagy nálam egy sörre. zs

Névtelen írta...

ELSŐ

viszont ez jó volt, csak nevezd át a blogod

Névtelen írta...

Humánia: 15 fős kiscsoportok évfolyamonként. NEkem még sosem sikerült felvennem, s valószínüleg nem is fog.(2002 óta 400 hallgató, hmm, hányan végeztek azóta összesen?)

Névtelen írta...

nem kellett volna elolvasnom azt a kiskegyedes cikket. most olyan elemi düh pusztít bennem, mint már rég, és legszívesebben a pokol összes szenvedését rázúdítanám erre az undorító féreg soltész szilviára. egy dolog leírni az ember véleményét, de ártatlan rákos betegeket a halálba vezetni nyilvánvalóan hazug állításokkal (a kemoterápia 98%-ban hatástalan???? forrás??? az ellenkezőjére rengeteg van)?? senki nem jelentette föl fél év alatt ezt a szemétládát? börtönben lenne a helye.

Névtelen írta...

legalább azt el fogják érni, hogy a sok cigarellós gyökér abbahagyja a cigizést és akkor nem lesz rákos ember és nem lesz gonosz vegyipari vállalat, aki gonosz gyógyszereket csinál, arról nem is beszélve, hogy a kevesebb beteg miatt, kevesebb orvos kell majd és nyugodtan mehet a pénz a bölcsészeknek. ki van ez találva srácok, csak ÉSZRE KELL VENNI.

amúgy meg gecyjót írtál már megint.

Névtelen írta...

Geylyó volt.

Névtelen írta...

ELSŐ!

Névtelen írta...

Ja várj, ezt te írtad és nem kopipaszta? Mi a fasz van?

Névtelen írta...

jó vagy, jól nyomod! a népbutítás ellen viszont sajnos (vagy szerencsére?) nincsen gyógymód, fölhúzni magunkat ebből kiindulva, kár... de tapasztalatból tudom, hogy amikor FÁJ és kibaszottul nem tudsz megmozdulni, és kibaszottul érzed, hogy tehetetlen vagy, akkor nem ellenkezel semmilyen orvos és semmilyen gyógyszer ellen. de ezt a népbutítók még nem élték át, ezért írnak butaságokat -különben nem írnának. ami viszont fontos lenne: a hagyományos orvoslás + pszichiátria + pszichológia kombó létrehozása és egymást kiegészítő módszerekként való működtetése!! ezt kéne felismerni mindenkinek, aki ezekben ténykedik vagy eü-ben döntéshozó! /Pszichológushallgató/

Névtelen írta...

No de Ricsi, valahol az evolúciónak is érvényesülni kell 2011-ben. Máshol nem tud, ezért a buta emberekre ilyen álhírek formájában csap le. Mert a fasz aki ezt elhiszi úgyis megdöglik a gecibe rákban, és én például nagyon leszarom.

Névtelen írta...

> a hagyományos orvoslás + pszichiátria + pszichológia kombó
Ebből a középsőt kiszeded és máris tökéletes.

Névtelen írta...

első

Névtelen írta...

igaz és heterós

Névtelen írta...

A pszichiátria nagy hibája, hogy nem minden esetben hormonális *zavar* a probléma forrása, hanem tényleg szar a helyzete annak, aki éppen azért depressziós, mert nincs háza, munkája, és még a kutyája is meghalt. És még pénzbe is kerül, ami ilyen esetben még csak ront is a helyzeten.

Névtelen írta...

Meg tegyük hozzá, hogy KÖCSÖCSÖGök az emberrel és egy darab szárított kecskeszarnak is nagyobb tiszteletet adnak, mint a páciensnek, akin állítólag segíteni akarnak.

Névtelen írta...

a baj ott van h ketfele gyogyitani probalo enber van:
1) azok a retardok, akik szerint a gyogyszer mereg, a hagyomanyos orvoslas csak a csuf, gonosz gyogyszercegek lobbija, amik azt akarjak h mindekinek szar legyen
2) azok a retardok, akik szerint a gyogyszer es a kemo a megoldas mindenre, tusszentesre antibiotikum stb.

a baj az h nemigen van olyan, aki esetleg nem szemellenzosen csak a sajat modszeret tukmalja mindenkire es a masikat meg minden szarnak elmondja gondolkodas nelkul

ettol fuggetlenul a 2. kepkockanal elfogott a sirva rohoges a konyv cimetol

Névtelen írta...

EZ

JANCSI írta...

RICSI, ITT VAGY?

Névtelen írta...

"Tessék, vedd be a gyógyszereid
a kéktől elalszol, a sárga mosolyra derít"

Névtelen írta...

a kognitív disszonanciát nem elhinni kell, hanem megérteni az elméletét és az empirikus bizonyítékait, aztán pedig el lehet dönteni, hogy elfogadod-e. a példa pedig nem mutatja be a jelenség lényegét. és úgy általában sem KELL hinni a pszichológusoknak, hanem lehet, bizonyos feltételek mellett.

Névtelen írta...

Láttad, hogy a KH ZHn milyen profi volt a VIK? :D

Névtelen írta...

Rage-eltem. Ismerek olyanokat, akik kigyógyultak a rákból, mindannyian kaptak kemót.
Soltész Szilviának meg a kurva anyját, tudja valaki, hol lakik?

Nuuk írta...

A jó úton jársz, és örülök, hogy a kommentelők többsége is.

Persze, gondoljunk bele, ott az omladozó kórházépület, benne az alulfizetett orvos és a még jobban alulfizetett nővér, utóbbinál egy polcfeltöltő is többet keres. És akkor te vagy aznap a 45. beteg, akit el kell látniuk, ahol a 13. lekurvázta, a 22. összehányta a ruháját, a 28. a rohama közben fejbevágta, a 35.-nek meg a székletét kellett feltakarítania, stb. és akkor bizony már egy kicsit morcosabban szól hozzád. Jajj de gonosz, micsoda egy szemét!

Bezzeg a csodagyógyszer-árus! Szép öltönye van, fazonra nyírt hajjal, szuper kocsival jár, megkínál egy kávéval, végtelenül kedves, és az átlaghülye ekkor már veszi is meg tőle az energianyakláncot meg a (CSAK a kárpát-medencében megtalálható!!!!!!!) illatos lópénisz-füvet, aminek a használatával a betegek x%-a meggyógyult. Placebóval meg mondjuk szintén x%, de erről neked nem kell tudnod, inkább boldogan kifizeted a 17.990 forintot a semmire.

A kiskegyedes cikk szerzőjével pedig megismertetném a bézbólütővel történő anális masszírozás rejtelmeit. Tételesen meg lehetne cáfolni, melyik mondata csúsztatás, melyikkel mennek szembe komoly tanulmányok, és hogy hány érvelési hibát vétett, de fölösleges, elég rányomtatni a "szar" címkét.

Nuuk írta...

Ezenkívül az összes kretént, aki szerint régen minden jobb volt, visszaküldeném mondjuk a XIII. századba jobbágynak. Mert baromi jó dolog, hogy a nemesek kastélyokat építettek, meg volt szolgaseregük, csak éppen ezt a többi 98% másképp gondolta.

Névtelen írta...

régen minden jobb volt, például lehetett látni szőröspinájú nőket rejtvénymagazinok címlapján

Névtelen írta...

annyiban azért igaza volt a cikknek, hogy a gyógyszeripar mint olyan hatalmas üzlet, és folyton kísérleteznek. Van ismerősöm gyógyszeripari cégnél, és mondta, hogy nem egy esetben (főleg új, kísérleti stádiumos gyógyszereknél) az orvos tudta nélkül kísérleteznek. Van x beteg hasonló tünetekkel, ezek egyik részének placebót küldenek, a másiknak a rendes gyógyszert. Mindezt az orvos tudta és/vagy akarata nélkül. Tehát ne őket szdijuk, hanem a csúnygonosz gyógyszergyárakat, mert tényleg tudnak seggfejek lenni.

Kutor írta...

Huh, ennyi idő után gondolom senki nem fogja olvasni, de...

Azért a legtöbben, akik ezekkel a szövegekkel jönnek, nem az orvosokat, hanem a gyógyszergyártókat utálják, tehát őszerintük az orvos nem direkt szopatja a beteget, hanem jóhiszeműen jár el, csak őt is "félrevezették", mert az oktatásban azt tanulta meg, amit a gonosz gyógyszergyártók beleír(at)tak a tananyagba (ti. hogy a drága gyógyszert vedd meg az ingyen elérhető ősturulbogyó helyett).

Természetesen, mint minden összeesküvés-elméletnél, itt is a probléma az, hogy logikus magyarázat, hogy eltitkolják az egyszerű megoldást a saját hasznuk érdekében, így az egész hihető és egyébként mi sem tudjuk eldönteni, hogy mi és mennyire igaz ebből. Főleg hogy sok gyógyszernek tényleg tökugyanaz a hatóanyaga, mint bizonyos növényeknek (tekintve, hogy azokból nyerik ki).


Persze aztán vannak a nyilvánvalóan retardáltak (akik szerint meggyógyulsz a rákból napi két ősturulbogyóval), őket ütni kell, amíg mozognak.

sedthh írta...

ayup

törzsmókus írta...

@Névtelen 2013.01.01. 15:33
„az orvos tudta nélkül”

szerintem félreértettél valamit a „kettős vak” gyógyszerkísérletek kapcsán.
ott az orvos télleg nem tudja, ki kapja a placebót és ki a rendes gyógyszert – de ez nem azt jelenti h titokban kísérleteznek! ez kell ahhoz, hogy tudományosan egyáltalán értékelhető legyen a kísérlet.

Megjegyzés küldése